Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik simultane kapının çabucak açılması derunin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara isabetli şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın tasarrufını da izah etmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sağlıklı bir yol ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıdem esrarın ve yüce ısının dışarı çıkmasını önlemek için bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya antreine yardımcı olacaktır.

Müzelik örgülarda yapı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (meslek, alışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Böylecene imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı yangın kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedi bir durumda insanların ferah bir itmesi ile dâhilen dışarıya hak açılmaktadır.

Report this wiki page